lördag, augusti 18, 2007

mums

Här lägger vi ett recept på min favoritsötsak...CHEESECAKE!!

LYXIG CHEESECAKE (URSMARRIG!!)

Smula sönder ca 10 st Digestive-kex och blanda med 100 g smält smör. Tryck ut i pajform med löstagbar botten o grädda i 5-10 min i 200 grader. Ställ åt sidan.

Kör i matberedare (vispa) 2-3 pkt Philadelphia à 200 g (ej lättvarianten) i kuber med 3 ägg, 1½ dl strösocker. Häll röran över kexbotten o grädda i 180 grader i ca 35 min eller tills kakan lyfter upp sig lite längs kanterna o kanske en aning i mitten. Låt kallna.

Blanda 2 burkar crème fraiche (ej lättvarianten!) , 1 msk vaniljsocker o 1 dl florsocker. Bred ut på den svalnade kakan o tillbaka i ugnen i 5-6 min så det hela stelnar ngt lite.
Äts helt kall med bär. Dekorera gärna med hallon/jordgubbar ovanpå.